Vanmac Turf Equipment
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Framlingham College bereikt zowel flexibiliteit als afwerking met hun nieuwe Progressive TDR-X

Minder dan een maand na de levering zegt de Head Groundsman van Framlingham College dat de Progressive TDR-X contourmaaier de verwachtingen van hem en zijn team heeft overtroffen. Jason Wright legt uit hoe de TDR-X voldoet aan alle eisen op het gebied van bouwkwaliteit, wendbaarheid en hoge afwerkingsstandaard sinds hij de leiding kreeg over het maaien en presenteren van bijna 80 hectare universiteitsterrein.

Framlingham College, dat ooit deel uitmaakte van het landgoed van het kasteel, bestaat nu uit twee locaties – het hoofdcollege voor leerlingen van 13 tot 18 jaar en de Prep School, vier mijl verderop in Brandeston Hall, waar leerlingen vanaf drie jaar terecht kunnen. Sport speelt een grote rol in de studentenervaring op beide locaties. Jason en zijn team van drie fulltime terreinmedewerkers onderhouden atletiek-, cricket- en hockeyvelden in de zomer en schakelen dan over op rugby in de wintermaanden.

Nadat ze met hun vorige maaier enkele ouderdomsgebreken hadden ondervonden, werd het tijd voor Jason om de alternatieven te onderzoeken. “We wilden iets dat sneller, eenvoudiger en goedkoper te onderhouden zou zijn en ons toch een kwaliteitsafwerking zou geven”, legt hij uit. “We hebben verschillende merken en modellen gedemonstreerd, maar waren het erover eens dat de Progressive het meest wendbaar was en het meest veelzijdig zou zijn voor gebruik op zowel onze sport- als natuurterreinen. Hij was ook qua gewicht geschikt om met ons bestaande tractor en machinepark te werken.”

De Progressive TDR-X, in de UK exclusief verkrijgbaar bij Vanmac Ltd, heeft drie onafhankelijk van elkaar zwevende dekken die golvingen op de voet volgen, met een totale maaibreedte van 3,2 m en een eenvoudig instelbaar maaihoogtebereik tussen 10 mm en 85 mm. Net als andere machines in de Progressive-serie is de TDR-X voorzien van Pro Lift-N-Turn™-technologie, waarmee de bestuurder de maaidekken tijdelijk kan heffen terwijl de aftakas nog is ingeschakeld, waardoor de algehele productiviteit toeneemt.

Tomlinson Groundskeeping Ltd Onze TDR-X werd eind juni geleverd en na een zeer goede training hebben we hem meteen in gebruik genomen. We hebben al gemerkt dat het instellen en veranderen van de maaihoogte minder dan vijf minuten kost, waar dit voorheen een half uur zou hebben gekost. We hebben het ook op nat wegdek gebruikt, met indrukwekkende resultaten die voorheen niet haalbaar zouden zijn geweest.” Jason voegt eraan toe: “Bovendien kunnen we de maaihoogte verhogen om onze ruwe gebieden te onderhouden, wat nog een pluspunt is – de veelzijdigheid die we met deze allround machine hebben ten opzichte van onze vorige fijngrasmaaier.”

“Mensen hebben opmerkingen gemaakt over hoe goed het terrein eruit ziet, wat een groot compliment is voor Progressive, gezien de kwaliteitsstijging die we hebben bereikt sinds we zijn overgestapt van een kooimaaier naar een cirkelmaaier!”

Social:

Bekijk ook