Vanmac Turf Equipment
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een dag uit het leven van Neil Jarrett, hoofdgreenkeeper, Knaresborough Golf Club

Een interview met Jarrett, hoofdgreenkeeper van de Knaresborough Golf Club.

Hoe laat kom je aan op de club en wat is je ochtendroutine?

Ik kom om 6.15 uur aan op de golfbaan en het eerste wat ik doe is het tee-overzicht controleren, een praatje maken met het team en de taken delegeren die ik voor de komende dag heb gepland.

Hoeveel mensen zitten er in je team en verdelen jullie de taken?

Op dit moment hebben we vijf teamleden, inclusief mijzelf, maar we zijn op zoek naar een zesde. We hebben drie gekwalificeerde teamleden en twee stagiairs die ongeveer zes maanden bij ons werken terwijl ze ook studeren. Ikzelf, mijn plaatsvervanger Gareth en Sam, onze senior assistent, maaien normaal gesproken de fairways en semi-roughs, terwijl Luke en Adam, onze stagiairs, de vele verschillende aspecten van het werk leren. Hoewel ze nog steeds trainen, doen ze op dit moment vooral de meer ondergeschikte klusjes en maaien ze de greens, tees, aprons en approaches.

Hoe motiveer je je collega’s?

Ik denk graag dat we elkaar allemaal motiveren! We zijn een klein, hecht team dat het goed met elkaar kan vinden – we werken hard maar hebben ook veel plezier.

Welke aspecten van je werk geven je de meeste voldoening?

Zoals de meeste greenkeepers krijg ik de meeste voldoening als de baan er op zijn best uitziet en het team complimenten krijgt in plaats van klachten.

En de minste voldoening?

Dassen die de baan onlangs hebben beschadigd, zijn een echt probleem. We gaan nu ook de wintermaanden in en dan is koud en nat nooit prettig.

Heb je onlangs een cursus gevolgd en zo ja, wat heb je ervan geleerd?

Gareth en ik hebben een R&A duurzaamheidscursus bijgewoond die erg interessant was, vooral de discussies over drainage. We hebben allebei veel meegenomen van deze dag en hopen dat we de komende maanden en jaren wat meer duurzame praktijken kunnen implementeren op de baan.

Wat is jouw favoriete seizoen van het jaar en waarom?

Mijn favoriete seizoen is de lente. De baan begint echt tot leven te komen, de dagen worden langer en warmer en we beginnen de voordelen te zien van al het werk dat we in de wintermaanden hebben gedaan.

Zie je tekenen van klimaatverandering en, zo ja, hoe heeft jouw baan zich moeten aanpassen aan veranderende weerpatronen?

Ja, ik heb zeker een verandering in de weerpatronen gezien sinds ik 34 jaar geleden begon met greenkeeping. In mijn begintijd was het maaiseizoen korter en zagen we vaak wekenlange vorst en sneeuw. Nu lijken de seizoenen in elkaar over te lopen, met maar heel weinig vorst-/sneeuwdagen en zeer natte perioden die schijnbaar op elk moment van het jaar voorkomen.

Heb je weleens problemen gehad met ziekten en/of plagen?

Na ze 10 jaar lang op de baan te hebben gehad, hebben we het momenteel erg moeilijk met dassen. We hebben gezien dat de dassen aanzienlijke schade aanrichten aan de golfbaan, wat hartverscheurend is. Het team is dan gedwongen om uren bezig te zijn met het herstellen van de schade, tijd die veel beter besteed kan worden aan andere klussen.

Welke uitrusting is volgens jou het populairst en wordt het vaakst gebruikt door jou en je team?

Ik zou zeggen onze ProCore, waarmee we alle greens in iets meer dan een dag kunnen bijwerken, of onze Trilo M3, die briljant is voor andere taken zoals het maaien en verzamelen van de lange rough, een klus die we twee keer per jaar willen doen. De M3 bespaart ons ook enorm veel tijd en werk bij het verzamelen van bladeren – we gebruiken de borstel op de harde oppervlakken en het parkeerterrein en de wanderhose om de sloten rond de golfbaan vrij te maken van bladeren en ander afval.

Nu er steeds meer aandacht is voor duurzaamheid, past u duurzame praktijken toe in het beheer?

Ja, het is heel belangrijk voor de club en we hebben een duurzaamheidscommissie die altijd op zoek is naar manieren om milieuvriendelijker te zijn. Een van de dingen die we hebben geïmplementeerd is dat we niet elke centimeter van de baan manicuren! Met 148 hectare park om voor te zorgen, heeft het verminderen van sommige werkzaamheden bijgedragen aan een grote vermindering in het gebruik van machines en brandstof.

Wat doe jij om fauna te helpen?

Dit jaar hebben we een wilde bloemenweide van 900 m2 aangelegd en ook aan andere initiatieven gewerkt, zoals het plaatsen van meer vogelkastjes. We hebben ook tijd besteed aan het herbebossen van gebieden, wat heeft geresulteerd in een grote toename van de verscheidenheid aan wilde dieren die we hebben gezien, met name bijen, vlinders en hazen. De baan is sinds kort ook het thuis van een familie pauwen, waarvan er een aantal in het greens schuurtje komen, wat het zeker interessant maakt!

Wat zijn volgens jou de belangrijkste technologische ontwikkelingen in je carrière tot nu toe?

Het grootste wat ik heb gemerkt sinds het begin van mijn carrière is de ontwikkeling in irrigatiesystemen – van relatief eenvoudig tot wat ze nu zijn.

Gebruik je sociale media professioneel en wat denk je dat dit bijdraagt aan de sector?

Ik post zelf niet, maar ik lees wel veel berichten op sociale media over de branche. De club plaatst vaak berichten over de werkzaamheden van het greens-team op hun platforms. Ik denk dat het heel belangrijk is om de golfers te informeren over wat, wanneer en waarom we het werk doen dat we doen, zodat ze weten dat deze werkzaamheden allemaal gaan over het verbeteren van de baan.

Hoe zou jij de greenkeeping-industrie verbeteren?

De salarissen van greenkeepers blijven een groot gespreksonderwerp en het is zeker iets dat moet veranderen. We zijn bekwame professionals die dure technologie en machines gebruiken, we zijn niet zomaar grasmaaiers.

Welk advies zou je geven aan een jonge greenkeeper die vandaag de dag begint?

Geniet ervan! Het is misschien niet de best betaalde baan, maar het geeft wel veel voldoening! Ik zou ook diegenen die nog geen golf spelen willen aanmoedigen om het als hobby te nemen – het geeft je echt een andere kijk op de baan.

Hoe besteed je je vrije tijd?

In mijn vrije tijd kijk ik vaak naar de wedstrijden van Leeds United – ik heb een seizoenskaart en probeer zoveel mogelijk uitwedstrijden te bezoeken met mijn vrienden en familie.

Social:

Bekijk ook