Vanmac Turf Equipment
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Progressive bewijst de sleutel te zijn tot consistent contourmaaien

Als het aankomt op de optimale maaihoogte voor fairways, is er geen ‘one-height-fits-all’-benadering – maar één ding waar alle greenkeepers naar streven is consistentie, wat makkelijker gezegd dan gedaan kan zijn als je te maken hebt met mogelijk ongelijke of golvende grond. De Progressive-serie multi-deckmaaiers is zorgvuldig ontworpen met dit in gedachten en biedt ongeëvenaarde contourvolging voor een nauwkeurige maaikwaliteit.

Hoewel een maaier met meerdere maaidekken niet in elke situatie nodig is, kan hij een breder toepassingsgebied bieden omdat hij zowel vlak als heuvelachtig gras kan maaien. Deze flexibiliteit zorgt voor een kwaliteitssnede zonder het risico dat de plant wordt gescalpeerd of versnipperd, wat helpt om de gezondheid van de plant te behouden en om potentiële toegangspunten voor ziekteverwekkers en grasziekten te verminderen. Door hun veelzijdigheid zijn ze geschikt voor gebruik rond de golfbaan, naast andere toepassingen zoals sportvelden, graszodenkwekerijen en maaitaken van lokale overheden.

De nieuwste toevoeging aan de Progressive-serie is de TDR-X – met drie onafhankelijk zwevende dekken die samen een maaibreedte van 3,2 m bieden. Het begint allemaal met een adaptieve draaikoppeling aan de voorkant, waardoor de TDR-X wendbaarder is en samen met de trekker golvende grond volgt. Het snijhoogtebereik van 9,5 tot 84,5 mm is eenvoudig aan te passen, met hun toonaangevende roterende mesoverlapping voor een precieze en gelijkmatige snede. Rollen over de volle breedte aan zowel de voor- als achterzijde van elk dek maken de specificatie compleet, zodat er een professionele afwerking ontstaat voor zowel golf- als sportvloeren.

De TDR-X zit in het portfolio van ‘afwerkmaaiers’ naast de ProFlex 120 – de meest gebruikte getrokken contourmaaier. De ProFlex heeft een maaibreedte van 3 m over vijf dekken, die elk snel en eenvoudig kunnen worden aangepast om de bestuurder volledige flexibiliteit te geven om in één werkgang een getrapte of overgangsmaai te maken.

Net als andere machines in het Progressive-assortiment profiteren zowel de TDR-X als de ProFlex 120 van Progressive’s Pro Lift-N-Turn™-technologie, waarmee de bestuurder de maaidekken tijdelijk omhoog kan zetten terwijl de aftakas nog is ingeschakeld, zodat draaien en transport gemakkelijker worden en de algehele productiviteit toeneemt.

Social:

Bekijk ook