Vanmac Turf Equipment
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Eco clipper elektrisch aangedreven cirkelmaaiers

Het modulaire eco clipper maaisysteem (past op elke tractor)

Het eco clipper maaisysteem is modulair opgebouwd, elke module heeft drie roterende messen en heeft een breedte van 106 cm. De modules kunnen aan elkaar worden gekoppeld om een breder maaidek te vormen. De modules kunnen vrij ten opzichte van elkaar bewegen waardoor ze perfect de contouren van de bodem volgen.

Optimale verspreiding van gemaaid gras en een hoogwaardige afwerking

Roterende messen aangedreven door krachtige elektromotoren hebben een hoge rotatiesnelheid, wat niet alleen resulteert in meer sneden per meter en fijner maaisel, maar ook in een hoogwaardige afwerking. De binnenkant van de modules is volledig glad en vlak en bekleed met een ‘antikleef’ voering, zodat het gemaaid gras optimaal wordt verspreid.

Lage impact op de bodem

De eco clipper®-maaiers zijn lichtgewicht op grote banden, wat bodemverdichting minimaliseert en een snellere ontwikkeling van de graswortel mogelijk maakt. De gangboorden kunnen worden verschoven om van pad te wisselen.

Minder gevoelig voor weersomstandigheden

Het maairesultaat minder gevoelig voor weersomstandigheden. Dit betekent dat het maaien kan worden gepland om de groei van het gras te volgen. Het verwijderen van overtollig maaisel na natte periodes kan daar door worden geminimaliseerd.

Hoge werksnelheid en weinig onderhoud

Elektrisch aangedreven maaiers maken hoge werksnelheden mogelijk van 12 km / u tot 25 km / u (afhankelijk van de omstandigheden) en vergen minder onderhoud. Eco clipper cirkelmaaiers maken maaihoogtes mogelijk van 20 mm tot 90 mm.

eco clipper montage-opties

De frontmaaier kan worden geleverd met zijn eigen generator voor tractoren zonder aftak-as aan de voorzijde. Deze generator wordt aangedreven door de aftak-as aan de achterzijde van de tractor, Er zijn twee generatoropties: twee aparte generatoren voor en achter of één grotere generator achter, er is dan geen front aftak-as nodig. De eco clipper maaiers zijn op 4 verschillende manieren te bevestigen aan een tractor, hieronder ziet u welke er zijn.

Eco Clipper Combi

A Aangesloten op de driepuntshef voor een tractor en de generator aangesloten op de achteraftakas.

B Aangesloten op de driepuntshef voor een tractor met een generator aangesloten op de frontaftakas.

C Aangesloten op de driepuntshef voor en achter op een tractor met generator voor en achter.

D Achter een tractor gesleept.