Vanmac Turf Equipment

Vanmac Turf Equipment krijgt eigen bedrijfspand

Vanmac en TRILO; vaak in één adem genoemd. Tot op heden ook in één bedrijfspand gehuisvest. Door de enorme ontwikkeling van beide bedrijven in de afgelopen jaren, blijkt het nu echter nodig om een duidelijke scheiding tussen de twee entiteiten te maken.
Om die reden is in de laatste week van 2021 het huurcontract getekend voor een eigen bedrijfspand voor Vanmac. Op steenworp afstand van het huidige pand aan de Astronaut, wordt aan de SpaceShuttle in Amersfoort een pand met kantoren en magazijn ingericht (totaal ruim 4200 m2).

TRILO Smart Industries

De werkzaamheden van beide bedrijven waren lange tijd prima onder één dak te combineren. Maar door het grote succes van beide bedrijven is het nu tijd om voor elke tak de focus op de eigen specifieke producten, markten, doelstellingen en ambities te gaan richten. Enerzijds zijn daar de activiteiten voor TRILO, het merk van onze eigen machines. Het product waar het ooit (zo’n 60 jaar geleden) allemaal mee begon. Van de eerste serie zuigmachines die in de jaren zeventig werden ontwikkeld, tot het huidige enorme gamma aan innovatieve bladblazers en -zuigers, verticuteereenheden, maaizuigwagens en zuigcontainers voor vele marktgebieden over de hele wereld. Met inmiddels ook een tweede fabriek in Hanoi, Vietnam.

Vanmac Turf Equipment

Daarnaast ligt de focus net zo goed op Vanmac Turf Equipment. Het handelshuis dat, naast onze eigen TRILO machines, ook vele andere merken machines voor onder andere de graszodenindustrie verhandelt in ruim 46 landen. En daarbij de gehele distributie regelt, inclusief de service en de levering van accessoires en losse onderdelen.

Overkoepelende organisatie Vanmac Group

Het feit dat beide entiteiten binnenkort dus een aparte huisvesting zullen hebben, betekent zeker niet dat de bedrijven apart verder gaan. Veel bedrijfsprocessen zullen centraal aangestuurd worden, zoals Financiën, Marketing, P&O, R&D en ICT. Daarbij gaat de overkoepelende organisatie, de Vanmac Group, de activiteiten en communicatie richten op new business, innovatie en partnerships met relevante bedrijven. Zo maakt het de weg vrij voor de dochterondernemingen om de ongekende ambities te realiseren.

Doelgericht optimaliseren

Een grote stap in de verdere ontwikkeling van onze organisatie. Onze teams kunnen zich zo nog beter richten op de klantbehoeften, en onze machines en diensten verder optimaliseren. Wij kijken er naar uit om onze dealers, klanten en relaties in de toekomst nóg beter van dienst kunnen zijn.

Leo van Loen en Peter van Mispelaar

Contactgegevens

Vanaf medio januari 2022 geldt ons nieuwe adres:

Vanmac Turf Equipment
Spaceshuttle 5-7
3824 ML Amersfoort
+31 (0)33-4564 550

Directe telefoonnummers van onze collega’s blijven ongewijzigd.

Social:

Bekijk ook