Docent in bedrijf bij Vanmac Group en TRILO

 

In het schooljaar 2021/2022 is Amersfoort de Nationale Onderwijsstad. Vanuit de Gemeente zijn er volop initiatieven om het onderwijs en de arbeidsmarkt een boost te geven. Via netwerkprogramma’s worden docenten en het bedrijfsleven met elkaar in contact gebracht, met als doel de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren. Dit zal ervoor zorgen dat er voor de toekomst goede vakmensen beschikbaar zijn en blijven. Want daaraan is al jarenlang een tekort.

Werken in de techniek met persoonlijke begeleiding

Als modern, innovatief en zeer vooruitstrevend bedrijf binnen de maakindustrie is Vanmac / TRILO uiteraard graag van de partij binnen dit initiatief! Het begeleiden van jongeren die zich binnen een technisch bedrijf verder willen ontwikkelen, is immers één van onze doelstellingen. Of je nog aan het leren bent, een stageplek zoekt of al een opleiding hebt afgerond, wij gaan graag in gesprek met mensen die zich verder willen ontplooien in een technisch bedrijf waar vakwerk wordt geleverd.

Docenten maken kennis met bedrijf en medewerkers

Vanuit het netwerkprogramma Docent in Bedrijf brachten op maandag 4 oktober diverse docenten / begeleiders van onderwijsinstellingen uit de regio Amersfoort een bezoek aan de Vanmac Group. Na een korte kennismaking volgde een rondleiding door de moderne werkplaats. Al ruim 50 jaar worden hier professionele zuigwagens, maaizuigwagens, bladblazers, verticuteereenheden en zuigcontainers geproduceerd onder de merknaam TRILO®. Een aantal medewerkers van zowel kantoor als van de werkplaats, gaven de bezoekers een toelichting op hun werkzaamheden bij Vanmac / TRILO. Ook vertelden ze hoe zij bij het bedrijf terecht zijn gekomen en hoe zij de begeleiding ervaren op het gebied van verdere ontwikkeling en interne opleiding.

Inzet van slimme techniek binnen de maakindustrie

De totale organisatie groeit enorm en heeft continu nieuwe mensen nodig. In de moderne werkplaats, bij de lasafdeling, maar ook op andere afdelingen zoals Research & Development of bij Engineering. Moderne technieken zoals een ProductConfigurator, IoT-toepassingen (Internet of Things) en allerlei applicaties worden volop toegepast.

Door deelname aan het programma Docent in Bedrijf hoopt Vanmac Group een mooi visitekaartje te hebben afgegeven aan de vertegenwoordigers van het onderwijs. Zodat zij de leerlingen van hun opleiding kunnen attenderen op de mooie carrièrekansen die binnen onze organisatie mogelijk zijn.

De Vanmac Group steekt veel energie in scholing en werkgelegenheid. We bieden studenten perspectief voor de toekomst door ze te helpen met hun opleiding en het maken van keuzes. Er zijn volop mogelijkheden om bij ons aan boord te stappen en je verder te ontwikkelen. Sluit jouw instelling aan bij onze aanpak en onze manier van denken? Neem dan contact op; dan kijken we samen hoe we jouw skills binnen onze organisatie kunnen inzetten!
Bel met Alies Zeck: 06-83 20 84 98 of stuur een e-mail
TRILO - Vanmac BV © 2022